Door: NU.cw
|
20 januari 2022

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft acht en zes jaar gevangenisstraf geëist tegen de voortvluchtige verdachten van de brand van het belastingdienstkantoor in 2019. De schade aan het gebouw bedroeg ruim 42 miljoen gulden.

Twee Venezolanen en een Haïtiaan worden verdacht van de brandstichting. Een bouwondernemer met belastingschuld gaf opdracht tot de brand en is veroordeeld voor tien jaar gevangenisstraf. Hij verklaarde dat de verdachten een emmer benzine met een brandende doek naar binnen hebben gegooid bij de Ontvanger. Vervolgens zou hij 14.000 gulden hebben gegeven om hen te betalen.

De zaak werd behandeld zonder dat de verdachten aanwezig waren in de rechtszaal. Alle drie de mannen zijn voortvluchtig. De twee Venezolanen zaten vast in Venezuela, maar zijn daar weer vrijgelaten. Het OM heeft opsporing verzocht en vraagt om hun uitlevering. Venezuela wil hier niet aan meewerken. Interpol is ingeschakeld om de derde verdachte op te sporen die naar Haïti is gevlucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram