donderdag 30 maart 2023 13:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
19 januari 2022

De politie is op zoek naar een in Nederland wonende Curaçaoënaar die bedreigingen heeft geuit naar politieagenten en hun partners. Hij deed dit via een livestream op Facebook. De man zegt een dag later in een daaropvolgende live-feed een oproep te hebben gehad zich aan te geven bij de politie.

"Laten we de politie gaan neerschieten", zegt lemaartje Lemar in de bewuste video. Hij verwijst naar een voorval dat onlangs plaatsvond waar zowel de politie als een verdachte geweld gebruikten. In de video wordt eveneens een foto van de bij het voorval betrokken agent getoond.

In de live-feed roept de man daarnaast op tot geweld tegen partners van politieagenten: "Bind hun vrouw vast, verkracht ze en sla de agenten in hun gezicht waar hun vrouw bij is", aldus de man.

In een interne mail steekt het managementteam van KPC de agenten een hart onder de riem. "Wij laten ons niet intimideren en we blijven zorgen voor orde volgens de wet." De politie zegt op zoek te zijn naar de in Nederland woonachtige man.

De Nederlandse politie is bij het huis van de verdachte geweest, maar hij werd niet aangetroffen. In een tweede video zegt de man een brief van de politie te hebben ontvangen om zich aan te geven. Of dat intussen gebeurd is, is onbekend.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram