dinsdag 30 mei 2023 19:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 januari 2022

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) kijkt terug op een geslaagde implementatie van de eerste fase van de Instant Payments Clearing and Settlement Mechanism (IP-CSM). Deze directe overboekingen worden ook flitsbetalingen genoemd.

Alle interbancaire betalingen in en tussen Curaçao en Sint Maarten en in Bonaire worden nu binnen enkele seconden verwerkt, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Instant payments zijn vanaf 15 januari mogelijk tussen betaalrekeningen van zes banken: Orco Bank, PSB Bank, Maduro & Curiel’s Bank, Windward Island Bank, Banco di Caribe en RBC Royal Bank.

Dat betekent bijvoorbeeld ook dat je geen extra dag of heel weekend moet wachten op je salaris, als je werkgever toevallig bij een andere bank zit. Zodra hij het loon overmaakt, staat het geld op je rekening.

De CBCS focust zich nu op het spoedig aansluiten van de andere banken op het directe overboekingssysteem gedurende 2022. Daarnaast zal de CBCS in samenwerking met de lokale banken zich richten op het verder uitbouwen van het systeem, zodat bijvoorbeeld ook transacties tussen Bonaire en Curaçao/Sint Maarten binnen enkele seconden worden verwerkt per juni 2022, en het uitbreiden van betalingsmogelijkheden op alle eilanden met efficiëntere mobiele en online person-to-person, person-to-business en person-to-government betalingen vanaf 2023.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram