dinsdag 30 mei 2023 12:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 januari 2022

De Koninklijke Marechaussee is op Bonaire International Airport (BIA) een onderzoek gestart naar aanleiding van een verdenking van omkoping. De verdachte man was positief getest op Covid-19, maar probeerde bij aankomst een negatieve testuitslag te kopen.

De reiziger, afkomstig uit Miami, toonde eerst een negatieve PCR-test. Deze was echter niet meer geldig. Toen de Amerikaan zich opnieuw moest laten testen resulteerde dit in een positieve testuitslag. Hierop probeerde hij twee medewerkers op de luchthaven om te kopen om hem alsnog een negatieve uitslag te geven.

De afdeling Publieke Gezondheid (PG) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) schakelde de Koninklijke Marechaussee in. Er is een onderzoek gestart waarna de zaak zal worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. De man is naar zijn verblijfplaats gebracht om in isolatie te gaan en moet Bonaire direct na de isolatieperiode verlaten.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram