woensdag 31 mei 2023 09:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 januari 2022

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Het vonnis is uitgesteld, bevestigt Braam’s advocaat en broer, Bertie Braam.

Het parlementslid werd afgelopen zomer door formateur Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) gevraagd om minister van Justitie te worden. Wegens een veroordeling in 2002 kreeg hij in gesprek met gouverneur Lucille George-Wout te horen niet ministeriabel te zijn. Braam besloot zich terug te trekken, nog voordat hij kon worden voorgedragen.

Braam wil zich opnieuw beschikbaar stellen als minister van Justitie en spande een rechtszaak aan tegen de Curaçaose overheid. Volgens Braam is hij nooit veroordeeld in de zin van de Landsverordening integriteit (kandidaat-)ministers. Hij erkent wel dat bij de uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam bewezen is verklaard dat hij een strafbaar feit heeft begaan. “Maar het Hof heeft Braam geen straf of maatregel opgelegd”, aldus zijn advocaat.

-- Advertentie --

One comment on “Nog geen vonnis in rechtszaak Braam”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram