Door: NU.cw
18 januari 2022

Veel huizen op Curaçao worden illegaal verhuurd aan vakantiegangers. Dat stelt CASHA, de belangenvereniging voor kleine hotels en appartementen, in een statement. Een grote groep verhuurders zou de regels aan hun laars lappen en hun accommodatie verhuren zonder bij te dragen aan de economie.

Leden van CASHA voldoen aan bepaalde eisen wat betreft vergunningen, registratie bij de Kamer van Koophandel (KvK), veiligheid en comfort. “Volgens makelaars worden meer huizen dan ooit verkocht aan buitenlanders voor de verhuur”, schrijft de vereniging. “Deze groep neemt vaak niet de moeite om zich te registreren, ook omdat ze niet geïnformeerd worden over de rechten en plichten als verhuurder.”

Naast de verhuur van vakantiehuizen zouden ook andere sectoren de gevolgen van illegale activiteiten ondervinden. "Zo hebben duikscholen last van zogenaamde 'cowboys' die niet voldoen aan de eisen die gesteld zijn op het gebied van veiligheid, vergunningen en registratie."

Veel huizen worden aangeboden via websites als Airbnb en Booking.com. De belangenvereniging stelt dat er niet gecontroleerd wordt of er daadwerkelijk belasting wordt afgedragen door de aanbieders. Ook op Facebook zouden enorm veel accommodaties die illegaal worden aangeboden te vinden zijn. “Dit motiveert de eerlijke huurder niet”, concludeert CASHA.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram