Door: NU.cw
|
17 januari 2022

De Time Out wordt met tien dagen verlengd. Dat maakte premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) maandag bekend tijdens de persconferentie. Daarnaast zijn er fondsen beschikbaar gesteld voor extra zorgpersoneel voor het Curaçao Medical Center (CMC).

Na overleg met het crisisteam concludeert pisas dat mensen zich over het algemeen goed aan de maatregelen hebben gehouden. Op zes januari kondigde de overheid een zogenaamde Time Out aan. De avondklok geldt sinds zeven januari van 22.00 uur tot 4.30 uur. Horecagelegenheden en Truki Pan's mogen tot 21.00 uur open blijven. Daarnaast werden alle evenementen tot 17 januari gecanceld.

De huidige maatregelen worden met tien dagen verlengd. “We zijn er nog niet”, zegt Pisas. “De cijfers van de afgelopen dagen zijn zorgwekkend, maar zonder Time Out was de situatie nog veel ernstiger geweest.” Volgens de premier is er overleg geweest met het CMC en zijn er fondsen beschikbaar gesteld voor extra zorgpersoneel. Daarnaast wordt er gekeken naar mogelijkheden om het Sehos in te zetten.

Minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) geeft aan dat het bij de meerderheid van de ziekenhuisopnames om coronapatiënten gaat. Ze raadt iedereen aan om de boosterprik te gaan halen. "Houd je aan de regels. Draag een mondkapje. Bagetaliseer het virus niet", benadrukt de minister.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram