Door: NU.cw
|
17 januari 2022

Sinds vrijdag geldt er voor de antigeen zelftesten voor Covid-19 een maximumprijs. De testen zijn op basis van een ministeriële beschikking van minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO) opgenomen in de regeling over de maximum marges voor klein- en groothandels. 

“We hebben een vrije markt, maar we zitten ook middenin een pandemie die ons allemaal raakt”, schreef Cijntje eerder in een verklaring. De zelftesten mogen sinds 1 januari weer verkocht worden op Curaçao, maar de prijzen lagen ver uit elkaar. De maximumprijzen zijn bedoeld om de consumenten te beschermen. 

De groothandels mogen maximaal vijftien procent winst maken op de antigeentesten. Voor winkels zoals de botika geldt een maximum van 25 procent. De inspectie van MEO zal controleren of de prijzen niet worden overschreden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram