Door: NU.cw
|
17 januari 2022

Het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) organiseert de komende weken meerdere oefeningen op Bonaire. De bevelvoerders van de vestigingen op Saba, Sint Eustatius en Bonaire oefenen hierbij verschillende scenario’s op meerdere locaties op het eiland.

De bijscholing van de brandweerlieden is gericht op brandbestrijding, incidentenbestrijding met betrekking tot gevaarlijke stoffen en technische hulpverlening bij bijvoorbeeld een auto-ongeluk. Vanwege de coronamaatregelen op Bonaire worden de trainingen in kleinere groepen verdeeld. De oefeningen vinden plaats van 17 januari tot en met 28 januari, 2 februari tot en met 15 februari en 21 februari tot en met 4 maart. 

Tijdens bovengenoemde periodes zal de brandweer regelmatig zichtbaar zijn op de straten van Bonaire. Om verschillende scenario’s te simuleren zal het BKCN onder andere oefeningen uitvoeren bij de oude politiepost in Rincon, op Bonaire International Airport en in diverse (leegstaande) woningen. Bij een aantal trainingen kan er rook zichtbaar zijn, de brandweer benadrukt dat het gaat om gesimuleerde rook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram