Door: NU.cw
14 januari 2022

Het Korps Politie Curaçao (KPC) is op zoek naar beelden van feveren. Met behulp van video’s en foto’s van de illegale bijeenkomsten hoopt de politie juridische vervolgstappen te kunnen nemen tegen de deelnemers. 

 "De afgelopen tijd hebben we ervoor gekozen om achteraf te handelen", stelde Jules Ilario van KPC tijdens de persconferentie donderdag. "Iedere actie die de politie neemt is een goed overwogen keuze. We wilden niet dat de situatie uit de hand liep.”

De politie gaat harder optreden tegen het feveren. Er is een speciaal team aangesteld dat de ingestuurde beelden analyseert om er achter te komen welke personen aanwezig waren bij de stuntacties. De politie schakelt de hulp in van de gemeenschap en vraagt toeschouwers om mogelijk beeldmateriaal in te sturen.

Ook het OM heeft de aanpak van het feveren aangepast. Het is niet meer mogelijk om een transactie te krijgen, de zaak gaat onmiddellijk naar de rechter. De kans bestaat dat je je auto of motor niet terugkrijgt. Daarnaast kunnen de boetes flink oplopen. Het uploaden van beelden kan via de website polis.cw.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram