Door: NU.cw
14 januari 2022

Maandag wordt bekendgemaakt of de vakantie in de carnavalsperiode doorgaat of niet. Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) zal na het weekend meer duidelijkheid geven over de kwestie.

Tijdens de persconferentie op zes januari kondigde de minister aan dat de kerstvakantie nog een week werd verlengd tijdens de Time-Out. De verlenging zou worden gecompenseerd met de carnavalsvakantie. Echter is maandag 28 februari een bij de wet geregelde vrije dag. 

“Het ministerie is constant in gesprek en er is een vakantiecommissie aangesteld om samen tot een beslissing te komen”, stelt Van Heydoorn. “Ik heb om juridisch advies gevraagd om overtredingen van de wet te voorkomen.” De minister benadrukt dat het belangrijk is om een verdere achterstand in het onderwijs af te wenden. 

Maandag beginnen de scholen weer na de kerstvakantie, die in totaal met 1,5 week werd verlengd. Van Heydoorn zal op dezelfde dag zijn beslissing bekendmaken over het al dan niet schrappen van de volgende schoolvakantie. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram