Door: NU.cw
14 januari 2022

Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan op Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Dat blijkt uit de factsheet die het Rathenau Instituut heeft gepubliceerd over onderzoek in en naar het Caribisch deel van het koninkrijk. 

Tien jaar geleden publiceerde onderzoekers op de eilanden niet meer dan een handvol wetenschappelijke studies per jaar. In 2021 waren dat er minstens 111. In bijna alle tussenliggende jaren nam het aantal onderzoeken toe. Veel onderzoekers werken samen met universiteiten in Nederland en de Verenigde Staten, vooral met die van Amsterdam (UvA), Maastricht, Groningen en Utrecht.

Naast dat het aantal onderzoeken op de eilanden toeneemt, groeit ook de interesse in de eilanden zelf. Er wordt vooral onderzoek gedaan naar onderwerpen als gezondheid, natuurbehoud en de Nederlands-Caribische identiteit. “Wij vermoeden dat het onderzoek op de eilanden nog verder kan toenemen als onderzoekers meer gebruik maken van de middelen die de Europese Unie beschikbaar stelt”, zegt coördinator Alexandra Vennekens van het Rathenau Instituut.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram