zondag 23 januari 2022 09:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 januari 2022

Er gaat strenger gehandhaafd worden op de coronamaatregelen. Ook wordt er harder opgetreden tegen verkeersovertreders. Het Korps politie Curaçao (KPC), de Kustwacht Caribisch gebied en de inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) bespraken tijdens de persconferentie een aantal incidenten die plaatsvonden tijdens de controles.

Gilmar 'Pik' Pisas (MFK) was donderdag aanwezig bij de persconferentie in zijn functie als minister van Justitie. Volgens Pisas houdt de meerderheid van de bevolking zich keurig aan de maatregelen. Er is echter een groep die zich niet aan de regels houdt. "We zullen de kleine groep mensen die zich verzet moeten aanpakken. Zij brengen de veiligheid van ons land in gevaar", stelt Pisas.

Ramesh George van de Kustwacht kaart de grote bijeenkomst in de Fuikbaai van afgelopen zondag aan. Vanwege de drukte was het voor medewerkers van de Kustwacht niet verantwoord om in te grijpen. "De gegevens van de boten zijn geregistreerd en er is een onderzoek gestart", stelt George. Er is volgens de woordvoerder een specifieke groep die verantwoordelijk is voor de bijeenkomst. Er wordt in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) gekeken naar de juridische vervolgstappen.

Er zijn de afgelopen tijd verschillende horecagelegenheden gesloten en boetes uitgedeeld omdat mensen geen mondkapje droegen of omdat de zaak na 21.00 uur nog open was. Eerder deze week ontstond er ophef over de controle bij Zanzibar. Ronny Cornelis van MEO benadrukt dat het restaurant nooit gesloten is geweest. "Het personeel werkte zonder mondkapje, de eigenaar verstoorde het proces van de controle en werd opgepakt", legt de woordvoerder uit.

Volgens Jules Ilario van KPC zijn er zes gebieden waar extra gecontroleerd wordt wat betreft horeca. Ook gaat de politie harder optreden tegen het feveren. "De afgelopen tijd hebben we ervoor gekozen om achteraf te handelen", stelt Ilario. "Iedere actie die de politie neemt is een goed overwogen keuze."

Het KPC gaat daarnaast strenger controleren op verkeersovertreders. Er zal de komende tijd extra gecontroleerd worden op autopapieren, het dragen van een gordel en andere overtredingen. Er is een speciaal team samengesteld om het feveren aan te pakken. Het OM heeft de aanpak van het feveren aangepast. Het is niet mogelijk om een transactie te krijgen, de zaak gaat onmiddellijk naar de rechter. De kans bestaat dat je je auto of motor niet terugkrijgt.

Pisas benadrukt de eigen verantwoordelijkheid van de bevolking. De premier is niet te spreken over de drukte in de Fuikbaai. De controles zullen worden aangescherpt, zowel op het land als op zee.

One comment on “Strengere handhaving coronamaatregelen, óók op zee”

  1. Onvoorstelbaar deze halfwas persconferentie. Nom de ju de besmettingen lopen razendsnel op, vanuit de US is al een waarschuwing gegeven Curacao te mijden.
    Grijp toch in. Hoe kun je het aan de verantwoordelijkheid van de bevolking overlaten.
    Wie handhaaft of mensen in quarantaine blijven zitten, niemand want er is geen personeel voor. Iedereen doet maar wat.
    Te gek wat een stupide gedoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram