zondag 23 januari 2022 04:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Anne Schoonderwoert
13 januari 2022

Alle interbancaire betalingen in en tussen Curaçao, Sint Maarten en Bonaire worden binnenkort binnen enkele seconden verwerkt. Dankzij een samenwerking tussen de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), Worldline en de lokale commerciële banken is met succes de Instant Payments Clearing and Settlement Mechanism (IP CSM) geïntroduceerd.

Vanaf 15 januari nemen alle banken in Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, op uitzondering van twee banken die later in het jaar zullen toetreden, deel aan het nieuwe systeem. “De implementatie door de CBCS is een logische vervolgstap na de eerdere introductie van Instant Payments door de Centrale Bank van Aruba”, stelt Michael Steinbach, Managing Director Financial Services bij Worldline. “Instant Payments is op weg om de nieuwe wereldwijde betaalstandaard te worden.”

Met de invoering van het Instant Payments CSM is de Centrale Bank een van de eerste financiële instellingen die gebruik maakt van een dubbel valutasysteem voor Instant Payments. Dit betekent dat de interbancaire transacties met zowel Antilliaanse guldens als Amerikaanse dollars binnen enkele seconden worden verwerkt.

Wanneer alle banken op de eilanden over het nieuwe systeem beschikken, zal de CBCS de betalingsmogelijkheden uitbreiden met efficiëntere online en in-store betalingen. In een later stadium wordt ook aangesloten op systemen in andere valuta’s, zoals die van Aruba en Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram