vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Curaçao Medical Center (CMC) gaat de bezoekuren beperken vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen op het eiland. Vanaf vrijdag 14 januari mag één slechts persoon, die tevens de belangrijkste contactpersoon is, dagelijks op bezoek komen tussen 17.00 en 19.00 uur.

Door personeelstekort en de maximale capaciteit op de intensive care staat het ziekenhuis onder grote druk. Bijna tweehonderd zorgmedewerkers zijn afwezig door Covid-19, ziekteverzuim of quarantaine. Het aantal actieve coronagevallen op Curaçao stijgt richting de 10.000. Woensdag werden er 1.107 nieuwe besmettingen gemeld, een recordaantal.

Er mag slechts één persoon aangewezen worden die de patiënt dagelijks mag bezoeken.

Het CMC benadrukt dat alle bezoekers klachtenvrij dienen te zijn. Ook moet er een mondkapje gedragen worden en er mag geen bezoek naar binnen dat in de afgelopen veertien dagen in contact is geweest met iemand die besmet is met Covid-19. Het bezoek aan coronapatiënten is slechts beperkt mogelijk.