donderdag 30 maart 2023 17:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 januari 2022

Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK), coalitiepartij PNP en de oppositiefractie in de Staten PAR wensen de kersverse staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen veel succes met haar nieuwe taak.

De Curaçaose premier sprak maandag, op de dag van de beëdiging, voor het eerst met Van Huffelen. Tijdens dit contact uitte hij zijn wens voor een goede werkrelatie.

Beide bewindslieden gaven hun standpunt op de huidige situatie rond de pandemie. Pisas zei onder andere tevreden te zijn met de groei van het toerisme in de afgelopen maanden, ondanks de Covid-19-situatie.

Ook het vaccinatietraject en de boosterprik kwamen aan bod en de rol hierin van Nederland. Pisas uitte daarnaast zijn waardering voor de personele ondersteuning die Nederland levert aan het Curaçao Medical Center (CMC).

Pisas en Van Huffelen wisselden bovendien informatie uit over hun loopbanen, zodat ze elkaar beter leerden kennen. De komende weken zullen ze meer in details treden over lopende projecten in het kader van de afspraken die tussen Curaçao en Nederland zijn gemaakt.

PNP-partijleider Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukte in een persbericht dat de partij staat voor een vruchtbaar samenwerkingsverband tussen de landen in het Koninkrijk. Deze samenwerking op overheidsniveau moet bijdragen aan het welzijn van het gehele Koninkrijk.

De PAR-fractie in de Staten juicht het aantal vrouwelijke ministers en staatssecretarissen in het kabinet-Rutte IV toe. Ook de oppositiepartij wenst de pas aangetreden regering veel succes. “Dat we de komende jaren op basis van samenwerking en wederzijdse respect samen mogen werken. Waarbij we ons richten op wat we gemeen hebben en er oog is voor de verschillen", aldus de partij.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram