zondag 23 januari 2022 18:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 januari 2022

Het marineschip Zr.Ms. Holland keerde dinsdag na bijna acht maanden terug uit het Caribisch gebied. Het schip zorgde alleen al in het laatste kwartaal voor een recordvangst van 6.600 kilo drugs en 27 aan de Amerikaanse autoriteiten overgedragen verdachten.

Zr.Ms Holland stuurde voor het eerst ook twee Amerikaanse patrouilleschepen aan tijdens een drie weken durende drugsoperatie. Tijdens deze actie werd zo’n 5.000 kilo cocaïne onderschept.

Naast de drugsvangsten verleende het marineschip in augustus ook noodhulp aan Haïti. Het land werd getroffen door een zware aardbeving. Ook het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en inzet tijdens zoek- en reddingsoperaties vielen binnen het takenpakket van de bemanning.

Zr. Ms. Friesland zou de Holland aflossen, maar het vertrek op drie januari werd uitgesteld. Meerdere bemanningsleden bleken besmet met Covid-19. Ook kampte het schip met een technisch mankement. De Friesland vertrekt nu woensdag richting de West.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram