zaterdag 15 januari 2022 05:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 januari 2022

De kersverse staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) kijkt enorm uit naar de samenwerking met Caraïbisch Nederland en de Caraïbische landen van het Koninkrijk. “En op basis van gelijkwaardigheid hoop ik dat wij in de komende tijd onze gemeenschappelijke ambities kunnen waarmaken", dat zegt ze in een kennismakingsvideo die ze voor de overzeese koninkrijksdelen heeft opgenomen.

Gisteren werd het kabinet Rutte IV beëdigd. Van Huffelen volgt Raymond Knops op als staatssecretaris van Koninkrijksrelaties. Hiervoor was ze staatssecretaris van Financiën met de portefeuille Toeslagen en Douane in het kabinet-Rutte III. Deze functie bekleedde ze van 29 januari 2020 tot 10 januari 2022.

De bewindsvrouw staat in de video ook stil bij de nieuwe golf aan coronabesmettingen op de eilanden.  “Ik leef mee met iedereen die daarmee te maken heeft en ik wens u heel veel sterkte daarmee. Zo snel als ik kan, zal ik een bezoek brengen aan Caraïbisch Nederland en de Caraïbische landen van het Koninkrijk."

Van Huffelen startte haar loopbaan in 1992 bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). In 1997 was ze directeur Projectbureau Energie 2050. Vanaf 2000 bekleedde ze verschillende functies in binnen- en buitenland voor Essent. In 2010 werd ze wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte van de gemeente Rotterdam. In 2014 werd ze benoemd tot algemeen directeur Gemeentelijke Vervoerbedrijf Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram