vrijdag 21 januari 2022 20:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 januari 2022

De centrale commissie vergadering van 18 januari over de consumentenprijzen is afgelast. Minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO) zou in gesprek gaan met de consumentenbond over de stijgende prijzen in de winkels.

De containerprijzen zijn wereldwijd flink gestegen. Dat betekent ook dat de importprijzen voor Curaçao duurder worden. De minister gaf in november tijdens een persconferentie aan dat er een consumentenautoriteit wordt ingesteld voor hulp tegen de hoge prijzen.

Daarnaast zou de overheid extra controles gaan uitvoeren bij supermarkten en andere winkels. Met behulp van de autoriteit zouden er ook juridische stappen ondernomen kunnen worden tegen oneerlijke of te hoge prijzen. Ook worden de containerprijzen nauwlettend in de gaten gehouden.

“Een betere samenwerking met de consumentenbond voor prijsvergelijking is essentieel”, benadrukt Cijntje. De vergadering met de minister is uitgesteld tot nader order.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram