dinsdag 4 oktober 2022 16:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 januari 2022

De reddingsorganisatie Citro heeft het financieel zwaar door de coronapandemie. Dat meldt het Antiliaans Dagblad. De vrijwilligersorganisatie kon door de maatregelen de afgelopen twee jaar geen actie voor fondsenwerving organiseren.  

Citro is een maritieme reddingsorganisatie en helpt mensen in nood op zee. Dankzij de inzet van vrijwilligers wordt er dag en nacht reddingswerk verricht. Voor de acties op zee staan zo’n veertig vrijwilligers paraat, waaronder schippers, bemanningsleden en technici. Artsen geven via de radio advies aan schepen en coördineren zo nodig medische evacuaties. Daarnaast werkt Citro mee aan preventie-en voorlichtingsactiviteiten.

In een Facebookbericht roept Citro mensen op om zich aan te melden als ‘redder aan wal’ en de organisatie maandelijks financieel te steunen. “Dat is hard nodig, we hebben het zwaar”, stelt voorzitter Lusette Verboom tegenover de ochtendkrant.

Fondsenwerving is de belangrijkste inkomstenbron voor Citro. De organisatie heeft het geld hard nodig om onder andere twee reddingsboten en twee waterscooters verantwoord de zee op te sturen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram