woensdag 10 augustus 2022 04:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 januari 2022

Amerika heeft het reisadvies voor Curaçao aangescherpt. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft het eiland op de lijst van hoogrisico landen geplaatst en raadt reizen naar Curaçao af.

“Vanwege de huidige situatie op Curaçao, lopen zelfs volledig gevaccineerde reizigers het risico om besmet te raken met Covid-19”, schrijft de organisatie in het advies. Alle reizigers moeten bij terugkomst in de Verenigde Staten een negatieve testuitslag voorleggen, niet ouder dan één dag voor vertrek. Dit mag zowel een PCR-test als een antigeentest zijn.

Daarnaast is het verplicht om in de drie tot vijf dagen na aankomst in de VS nog een antigeentest te laten afnemen. Er geldt een uitzondering voor mensen die binnen de negentig dagen voor de reis zijn hersteld van het virus. Reizigers die niet volledig gevaccineerd zijn moeten vijf dagen in quarantaine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram