zondag 23 januari 2022 18:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 januari 2022

Vidanova Bank is vanaf 13 januari tijdelijk niet in staat om dollartransacties uit te voeren. Reden hiervoor is de opzegging door Reserve Trust van de ‘correspondent bank’ relatie. Volgens de bank was dit 'zeer onverwacht'. Klanten van Vidanova bank zijn hiervan vrijdag op de hoogte gesteld.

In die mededeling laat Vidanova Bank weten dat dit een onverwachte gang van zaken is waar de bank zelf in het geheel geen vat op heeft. Vidanova Bank begrijpt dat deze situatie haar klanten dupeert en belooft er alles aan te doen om hier zo snel mogelijk een adequate oplossing voor te vinden.

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is als toezichthoudende instantie eveneens van deze totaal onvoorziene gang van zaken op de hoogte gesteld, aldus de bank.

Met betrekking tot de uitgaande dollartransacties verwacht Vidanova Bank reeds volgende week een oplossing te hebben. Het ‘onboarding’ proces met een nieuwe correspondent bank, zodat alle dollartransacties (in- en uitgaand) weer als normaal geleverd kunnen worden, is al een tijd gaande en zal hopelijk spoedig worden afgerond.

Voor wat betreft transacties in andere vreemde munteenheden is niets gewijzigd, zo voegt Vidanova Bank eraan toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram