zaterdag 22 januari 2022 08:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 januari 2022

Minister van Onderwijs Sithree van Heydoorn (MFK) heeft dit weekeinde een spoedadvies aangevraagd rond de intrekking van de carnavalsvakantie. Naar aanleiding van het advies zal de minister een definitief standpunt innemen. Dat zei hij gisteravond op TV Direct.

Onderwijsvakbond DOEN maakte vorige week bezwaar tegen het voornemen om de verloren lesdagen in te halen tijdens de carnavalsvakantie. Vanwege de golf aan omikron-besmettingen heeft Van Heydoorn besloten om de scholen pas weer 17 januari te heropenen. De verloren lesdagen worden in de week van 28 februari tot en met 4 maart ingehaald.

Ook heeft het ministerie van Onderwijs 2 miljoen gulden gereserveerd om de leerachterstand die de pandemie in het onderwijs heeft veroorzaakt weg te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram