vrijdag 21 januari 2022 20:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 januari 2022

De Kustwacht is samen met het Openbaar Ministerie (OM) in overleg over de mogelijkheden om de boten die zondag aanwezig waren in de Fuikbaai te beboeten. Ondanks de coronamaatregelen en voorafgaande waarschuwingen van zowel de politie als de kustwacht, werden er bootfeesten gegeven in de baai.

Het is vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen niet toegestaan om met boten bij elkaar te komen of aan te meren bij een pier. Daarnaast mag slechts de helft van het gebruikelijke aantal passagiers aan boord zijn en is alleen achtergrondmuziek toegestaan. Woordvoerster van de Kustwacht Shalick Clement is niet te spreken over de enorme mensenmassa die zondag bijeenkwam om te feesten in de baai. “Dit is echt onacceptabel, hier zullen consequenties voor komen.”

Naast de Kustwacht kondigde ook de politie zondag een waarschuwing af. “De regels die door de regering zijn genomen om het aantal besmettingen terug te dringen, gelden ook op zee”, benadrukte het Korps Politie Curaçao (KPC). Volgens Clement was het vanwege de drukte niet verantwoord voor medewerkers van de Kustwacht om in te grijpen.

Op basis van de foto’s en video’s die op sociale media circuleren kan de Kustwacht achterhalen welke boten aanwezig waren op de zogenaamde Fuikdag. Er worden momenteel gesprekken gevoerd met het OM of deze boten nu alsnog een proces verbaal krijgen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram