vrijdag 21 januari 2022 21:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 januari 2022

Kabinet Rutte IV is vandaag beëdigd in Den Haag. Dat betekent dat het voor voormalig staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties einde oefening is. Hij kijkt met veel plezier en dankbaarheid terug op zijn functie als bewindspersoon.

“Het was een enerverende tijd waarin veel gebeurd is”, schrijft Knops in een Facebookbericht. “Een tijd waarin ik in het Caribisch gebied en in Nederland veel mensen heb mogen ontmoeten en we veel zaken hebben kunnen realiseren om het leven van mensen te verbeteren.” De voormalig staatssecretaris wenst zijn opvolgers alle succes toe, maar stelt tegenover de Nederlandse Krant De Limburger dat hij graag aan boord was gebleven.

“Voor mijn gevoel zat ik net lekker in de wedstrijd en dan word je gewisseld", geeft Knops toe. Toch is hij dankbaar voor de vier jaar als bewindspersoon op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. “Ook in het Nederlands elftal kunnen er maar elf spelen, terwijl er meer goede voetballers rondlopen.” Hij bedankt alle ambtenaren, organisaties, zijn persoonlijke staf en alle anderen waarmee hij de afgelopen jaren heeft samengewerkt. 

Alexandra van Huffelen (D66) wordt de opvolger van Knops. Zij werd vandaag beëdigd als de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering in het kabinet Rutte IV. Het staatssecretariaat van Koninkrijksrelaties zal in het volgende kabinet meer prioriteit krijgen en er zal een groter budget worden vrijgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram