zaterdag 22 januari 2022 06:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 januari 2022

Zanzibar-mede-eigenaar Bert Evers is gisteren door de politie meegenomen. Volgens de politie en de inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) werkte hij niet mee aan de controle door het multidisciplinair team. Ook zou hij zich onbeschoft hebben gedragen en daardoor de autoriteiten hebben verstoord bij het uitvoeren van hun werk.

Daarnaast werd de strandclub gesloten vanwege samenscholing van cliënten en het niet houden aan de sociale afstand-richtlijnen. Verder hield de meerderheid van het personeel zich niet aan de slogan 'Geef een hapje met een mondkapje'. De politie deelde in totaal drie boetes uit vanwege deze nalatigheid.

In een verklaring op Facebook zegt het team van Zanzibar geschrokken te zijn van het geweld dat tegen Evers is gebruikt. "Ondanks de verslagenheid maakt hij het goed. We willen onze excuses aanbieden aan de op dat moment aanwezige gasten en de manier waarop de avond tot zo'n abrupt einde heeft moeten komen. Wij betreuren de manier aanpak van de instanties ten zeerste en hadden dit graag anders gezien."

Het multidisciplinair team bezocht naast Zanzibar gisteren nog drie horecagelegenheden. Bij Dutch Treat Pietermaai, Roast Cannibal Rum Shop en Mundo Bizarro bleek alles in orde te zijn. Zanzibar is inmiddels weer open voor publiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram