donderdag 18 augustus 2022 03:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 januari 2022

Het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) is bezig met een wetgeving voor de maximumprijzen van de antigeen zelftesten voor Covid-19. Dat heeft minister Ruisandro Cijntje (PNP) bekendgemaakt. De zelftesten mogen sinds 1 januari weer verkocht worden op Curaçao, maar de prijzen liggen ver uit elkaar.

De minister stelt in een verklaring dat er veel onrust is ontstaan door de prijsverschillen. Er wordt momenteel gewerkt aan een wetgeving waarbij de regering kan ingrijpen op het moment dat de producten te duur worden verkocht en als dit tegen het algemeen belang in gaat.

“We hebben een vrije markt, maar we zitten ook middenin een pandemie die ons allemaal raakt”, schrijft Cijntje. Er wordt samen met minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) overlegd over de vervolgstappen.

Deze week zal het ministerie meer bekendmaken over het plan van aanpak. Cijntje vraagt de bevolking om zich aan de coronaregels te houden en roept winkels op om de maatregelen in acht te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram