zaterdag 15 januari 2022 20:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 januari 2022

Onderwijsvakbond DOEN is niet overtuigd dat aan alle voorwaarden wordt voldaan voor een veilige heropening van de scholen op 17 januari. De vakbond wil hierover met minister van Onderwijs, Sithree van Heydoorn (MFK), van gedachten wisselen.  

De scholen blijven tot 17 januari gesloten, twee weken langer dan oorspronkelijk was gecommuniceerd. Om deze verloren lesdagen in te halen heeft de minister van Onderwijs besloten de vakantie in de carnavalsperiode - van 28 februari tot en met 4 maart - te annuleren. De vakbond is hierin niet gehoord.

Gisteravond hebben de leden van DOEN hierover vergaderd en een standpunt ingenomen. Volgens de vakbond moet er aan een aantal punten worden voldaan voordat de scholen weer open kunnen.

Ten eerste moeten de schoolbesturen een verscherpt protocol aannemen dat de veiligheid van alle actoren op school garandeert. Ook moeten de scholen over de middelen beschikken om Covid-19-verantwoord les te kunnen geven.

In een crisissituatie moeten alle stakeholders gezamenlijk achter een besluit staan, zegt DOEN. Op 13 januari houdt de vakbond een algemene ledenvergadering waarvoor iedereen in het veld is uitgenodigd. Op deze dag staat centraal hoe de scholen technisch, pedagogisch en didactisch verantwoord kunnen functioneren post-Covid-19.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram