zondag 23 januari 2022 17:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 januari 2022

Refineria di Kòrsou (RdK) verhoogt in 2022 haar budget voor onderhoudswerkzaamheden met 1,3 miljoen gulden. Dat maakt het overheidsbedrijf bekend.

In 2021 gaf RdK 11,5 miljoen gulden uit aan aannemers die verantwoordelijk waren voor de onderhoudswerkzaamheden aan de petroleumfaciliteiten. Voor 2022 is dit bedrag opgeschroefd naar 12,8 miljoen gulden. Hierdoor krijgen meer aannemers werk.

Dit jaar staan er grote onderhoudswerkzaamheden op de planning. Zo worden de opslagtanks en de distributiepijpen onder handen genomen voor groot onderhoud. RdK wil zo de levering van brandstof aan Curoil en Aqualectra verbeteren. Daarnaast creëert het overheidsbedrijf extra banen voor de aannemers.

Ook komt er meer efficiency in het regulier onderhoud. RdK heeft hiervoor een openbare aanbesteding gehouden onder 24 aannemers die werkzaam zijn op het terrein van de raffinaderij. Daarvan zijn er dertien geselecteerd. Het aantal werknemers dat de routine onderhoudswerkzaamheden uitvoert is daarmee verlaagd van 137 naar 69.

Tot slot meldt RdK dat het traject om tot een nieuwe exploitant voor de raffinaderij te komen, loopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram