vrijdag 29 september 2023 13:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 januari 2022

De Curaçaose regering heeft donderdag een zogenaamde time-out aangekondigd om de coronabesmettingen op het eiland onder controle te krijgen. Van zeven januari tot zeventien januari gelden er strengere maatregelen.

Premier Gilmar 'Pik' Pisas (MFK) benadrukte tijdens de persconferentie dat het om tijdelijke maatregelen gaat om het aantal contactmomenten te verlagen en mensen de tijd te geven om hun boostervaccinatie te halen. De avondklok geldt per zeven januari van 22.00 uur tot 4.30 uur. Horecagelegenheden en Truki Pan's mogen tot 21.00 uur open blijven.

Het openbaar vervoer mag tot 22.00 blijven rijden, chauffeurs krijgen tot 23.00 uur de tijd om thuis te komen. Daarnaast worden alle evenementen tot 17 januari gecanceld. Ook bijeenkomsten met een laag risico mogen niet doorgaan. Sporten in groepen is eveneens niet toegestaan. Sportscholen mogen vijftig procent van de capaciteit gebruiken.

Doopfeesten en trouwerijen worden afgeraden door de overheid. "Als mensen besluiten om deze gelegenheden toch door te laten gaan, is dat geheel op eigen risico", stelt Pisas.

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport geeft aan dat sinds de uitbraak van de omikronvariant het ministerie al bezig is met voorbereidingen. "We kunnen het ons niet veroorloven dat onze kinderen meer achterstanden oplopen", concludeert de minister. Na overleg met het crisisteam, schoolbesturen en vakbonden is besloten dat de scholen tijdens de time-out dichtblijven. De vakantie van 28 februari tot 4 maart gaat niet door.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram