woensdag 5 oktober 2022 01:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 januari 2022

Het Curaçao Medical Center (CMC) moet weer verschillende electieve operaties annuleren om verantwoorde patiëntenzorg te kunnen bieden met het beschikbare personeel. Ruim 100 CMC-werknemers zijn in isolatie vanwege besmetting met corona of in quarantaine vanwege nauw contact met geïnfecteerde personen.

Dat meldt het CMC. De druk op de afdeling Spoedeisende Hulp en ander personeel blijft toenemen en een extra verpleegafdeling is gedeeltelijk omgebouwd tot een Covid--19-afdeling.

Momenteel gaat er weer een nieuwe coronagolf over het eiland. Tot en met gisteren registreerde het ministerie van Gezondheid 5.722 actieve gevallen. Daarvan liggen er 31 in het CMC, waarvan 8 op de intensive-careafdeling. Hoewel de IC-afdeling plaats biedt aan 16 bedden (8 High Care, 8 Medium Care), is de huidige maximumcapaciteit op basis van het beschikbare personeel om verantwoorde zorg te verlenen 10 patiënten.

Voor IC-patiënten die niet Covid-19-gerelateerd zijn is er geen plek. Het CMC verwacht de komende week 12 medici en verpleegkundigen van het Amerikaanse AMI om het ziekenhuis te versterken.

De MAN-fractie in de Staten heeft een centrale commissievergadering aangevraagd om te debatteren over de zorglimiet van het CMC. Statenleden Steven Martina en Giselle Mc William maken zich zorgen om de druk op de gezondheidszorg. De regering is verantwoordelijk voor een toegankelijke zorg voor alle burgers.

Met de druk op het ziekenhuispersoneel en het tekort aan arbeidskrachten is de kwaliteit van de zorg niet gewaarborgd. De MAN-fractie wil daarom meer informatie over de huidige situatie krijgen. Daarom vragen de Statenleden ook de aanwezigheid van de premier, het crisisteam en de directie van het CMC bij de centrale commissievergadering.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram