donderdag 18 augustus 2022 03:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 januari 2022

Minister van Onderwijs, Sithree van Heydoorn (MFK), heeft gisteren vergaderd met de onderwijspartners, het crisisteam en de beleidsorganisatie van zijn ministerie over de heropening van de scholen.

Tijdens het overleg hebben epidemioloog Izzy Gerstenbluth, crisiscoördinator Lesley Fer en coördinator van het vaccinatietraject Ashley Duits een uitleg gegeven over de stand van zaken en de vragen van de vakbonden en de schoolbesturen beantwoord.

Vandaag zal het team samen met premier Gilmar 'Pik' Pisas in de persconferentie meer informatie geven over de heropening van de scholen. Op 17 januari worden de leerlingen van het funderend en voortgezet onderwijs weer in de schoolbanken verwacht.

Aanvankelijk zouden de scholen vandaag opengaan. Door de nieuwe besmettingsgolf is besloten om de scholen langer dicht te houden. Hierdoor kunnen de onderwijsinstellingen de bestaande Covid-19-protocollen aanpassen. Daarnaast kan het onderwijspersoneel tot en met zaterdag een boosterprik halen bij het SDK-complex in Brievengat.

De colleges aan de University of Curacao (UoC) zullen daarentegen deze maand virtueel plaatsvinden.

De persconferentie over de komende maatregelen en het onderwijs begint om 11.30 uur en is te volgen via een liveblog op nu.cw.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram