donderdag 18 augustus 2022 03:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 januari 2022

De Dierenbescherming en het Curaçao Tourist Board (CTB) zijn een grootschalige campagne gestart om de populatie van zwerfhonden en zwerfkatten te beperken. Huishoudens met een laag inkomen kunnen zich gratis registreren voor de sterilisatie van hun huisdieren.

Zwerfdieren vormen een risico voor de volksgezondheid en de verkeersveiligheid. Bovendien zijn ze een overlast voor toeristen uit het buitenland.

Daarom start de Dierenbescherming, gesteund door het CTB, met de grootschalige sterilisatiecampagne. Gepensioneerden, onderstandtrekkers en personen die een minimumloon genieten, kunnen hun viervoeters en poezen gratis laten steriliseren. Personen die tussen 1.667,47 en 3.000 gulden per maand verdienen betalen voor de ingreep 60 gulden per dier. Personen die meer dan 3.000 gulden verdienen moeten contact opnemen met een dierenarts.

Oktober is normaal de sterilisatiemaand van de Dierenbescherming. Door Covid-19 heeft de organisatie geen grootschalige sterilisatieactie kunnen houden. Sommige lokale dierenartsen hebben desondanks in deze periode geholpen met sterilisaties. Hierdoor heeft de Dierenbescherming toch nog minderbedeelde mensen kunnen helpen met gratis sterilisaties.

Registreren voor de sterilisatieactie kan via telefoonnummer +59996831380.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram