woensdag 10 augustus 2022 03:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 januari 2022

Het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) waarschuwt voor lange wachttijden en een lagere capaciteit bij testlocaties. Naast de grote hoeveelheid afspraken kampt ADC met een personeelstekort waardoor het laboratorium overbelast is.

Doordat het aantal besmettingen stijgt, zijn er veel mensen met coronaverschijnselen die zich laten testen. Daarnaast komen er nog altijd veel toeristen naar het eiland die allemaal een antigeentest moeten laten afnemen op de derde dag van hun vakantie.

Een groot deel van het ADC-personeel zit in quarantaine waardoor de organisatie de enorme vraag naar testen op dit moment niet aan kan. Dit zorgt voor lange wachttijden bij de testlocaties. Mensen met een afspraak worden met voorrang geholpen.

ADC benadrukt dat het belangrijk is dat klanten zich van te voren registreren via de website. Dit kan de wachttijd verkorten. Bij de testlocatie van Palu Blanku kunnen mensen die via de huisarts zijn doorverwezen via de drive through een test af laten nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram