woensdag 7 december 2022 20:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 januari 2022

Ingrijpen bij feverende motorrijders draagt volgens korpschef Jules Illario risico’s met zich mee. Onschuldige weggebruikers kunnen in gevaar komen als de motorrijders op de vlucht gaan. Dit meldt het Antilliaans Dagblad.

“Het dilemma is of het verstandig is om in te grijpen. Als we de achtervolging inzetten lopen toeschouwers en onschuldige weggebruikers gevaar”, aldus de korpschef. Volgens Ilario is het een afweging van risico’s. De motorrijders willen graag een eigen plek om de sport te beoefenen. De politie vraagt zich af of daarmee een einde komt aan de ordeverstoring op de openbare weg.

Een speciaal team van de politie bekijkt achteraf de videobeelden om deelnemers op te sporen. Veel deelnemers zijn in bezit van een omgebouwde motor met een verlengd chassis die niet is gekeurd of verzekerd en waarvoor geen belasting is betaald. Volgens de korpschef hebben de bestuurder ook vaak geen rijbewijs. “Van alle 3.820 geregistreerde motorfietsen is maar van 318 de verzekering betaald. Daarom controleert de politie wel de deelnemers die aan de kant van de weg staan”, stelt Ilario tegenover de ochtendkrant. De motor kan na de controle in beslag genomen worden en kunnen er boetes uitgeschreven worden.

-- Advertentie --

One comment on “Illario: “Ingrijpen feverende motorrijders is risicovol””

  1. Lees ik dat nou goed? Nog geen 10% van de geregistreerde motorfietsen is verzekerd?

    En de politie kán een boete uitschrijven of kán een motorfiets dan in beslagnemen?

    Dat is toch verschrikkelijk..! Ik zou zeggen doe een maandje een goede controle op een paar wegen en we zijn voor 90% opgeschoond en verlost van illegaal rondrijdende en feverende wegmisbruikers. Gewoon dóen.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram