zaterdag 22 januari 2022 16:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 januari 2022

De kerstvakantie duurt vanwege de nieuwe golf coronabesmettingen langer. De scholen van het funderend onderwijs en het voortgezet onderwijs gaan pas weer op 10 januari open in plaats van 6 januari. Dat heeft minister van Onderwijs, Sithree van Heydoorn (MFK), besloten in nauw overleg met het crisisteam en de schoolbesturen.

Hierdoor krijgen de scholen de kans om de bestaande coronaprotocollen te herzien. Doel is nieuwe besmettingen op school te voorkomen. Ook wordt deze dagen in kaart gebracht hoeveel docenten besmet zijn met Covid-19. Daarnaast krijgt het schoolpersoneel de kans om een boostershot te nemen.

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 8 januari kunnen alle docenten en niet-onderwijzend personeel tussen 14.00 en 17.00 uur bij SDK in Brievengat een boostershot halen. Er zal een aparte rij zijn voor onderwijspersoneel, aldus het ministerie van Onderwijs.

Vorige maand sloten de scholen in Nederland een week eerder dan gepland, uit vrees voor de omikronvariant van het coronavirus. Uit de cijfers bleek dat met name kinderen in de bovenbouw van basisscholen een bron van snelle verspreiding van het virus waren. Gisteren besloot het Outbreak Management Team (OMT) dat de openstelling van primair en voortgezet onderwijs vanaf volgende week maandag verantwoord is.

Minister Van Heydoorn zal morgen meer informatie geven over de heropening van de scholen op Curaçao.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram