dinsdag 5 juli 2022 21:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 januari 2022

Ondanks de toename van het aantal coronabesmettingen zal er op St Maarten geen online thuisonderwijs worden gegeven. Dat meldt Rodolphe Samuel, minister van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport (ECYS), in een brief aan ouders, meldt het Antilliaans Dagblad.

“De gezondheid voor leerlingen blijft belangrijk, maar ook de continuïteit van het onderwijs”, aldus Samuel. Schoolbesturen zijn door het ministerie geadviseerd om zich te houden aan de huidige coronamaatregelen en deze te handhaven om zoveel mogelijk het virus te beperken en het onderwijs te waarborgen. De leerlingen moeten afstand houden, een mondkapje dragen en moeten zich houden aan het protocol voor de sanitaire voorziening.

De minister schrijft in de brief dat Collective Prevention Services (CPS) afgelopen week een forse stijging van nieuwe coronagevallen heeft geconstateerd. De minister verwacht dat de omikronvariant de veroorzaker is van de snelle toename. “De omikron lijkt milder dan de deltavariant” aldus Samuel. Met dit in gedachten adviseert CPS de ouders, leerkrachten en management niet bang te zijn voor de overdracht op scholen.

Beeld:StMaartenNews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram