donderdag 18 augustus 2022 04:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 januari 2022

Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) stopt 500.000 gulden in de renovatie van Marshe Nobo in Punda. De werkzaamheden starten deze maand. Dat maakt MEO-minister Ruisandro Cijntje (PNP) bekend.

Marshe Nobo wordt beheerd door Fundashon Marshe. In de ronde markt worden allerlei hapjes, gerechten, groente, fruit, handwerken en andere snuisterijen verhandeld.

De centrale markt opende in 1975 voor het publiek. De verkopers van vlees, vis, groente en fruit hadden tot dan toe een standplaats in de oude markthallen naast het postkantoor in Punda en in Otrobanda. De markt groeide uit tot een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking waar tegen lage prijzen inkopen gedaan kunnen worden.

De markt was een geschenk van het Europees Ontwikkelingsfonds. Met de bouw was destijds 4 miljoen gulden gemoeid.

De renovatie van de ronde markt is een van de drie prioriteiten van de minister voor januari. Ook de derde fase van het recreatiepark bij Marie Pampoen en het project Zakito zijn topprioriteiten voor minister Cijntje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram