zondag 23 januari 2022 05:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 januari 2022

Brigade-generaal der mariniers Frank Boots wordt ambassadeur van Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK). Dat laat FADK aan NU.cw weten. De stichting is opgericht om een laatste wens uit te voeren voor terminale en bedlegerige patiënten. Ook helpt de stichting om lastige onderwerpen zoals ‘de laatste levensfase’ uit de taboesfeer te halen.

De stichting heeft een Nederlands voorbeeld, namelijk de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. “Mensen die in het ziekenhuis liggen of in een hospice, kunnen daar normaal gesproken niet meer weg. Er is geen adequaat bedrijf die hen kan vervoeren en hun wens kan laten uitkomen”, aldus bestuurslid Norman Jansen. “Daarom hebben wij op Curaçao de stichting opgericht.”

Boots is commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied (CZMCARIB) en daarnaast directeur Kustwacht in het Caribisch Gebied (DKW CARIB). De FADK geeft aan trots te zijn op de nieuwe ambassadeur. “Samen mogelijk maken dat een terminale patiënt nog één keer datgene kan doen, zien of beleven wat hij of zij wil, hoe mooi is dat? Ik heb diep respect voor al diegenen die zich inzetten om dit mogelijk te maken”, aldus Boots.

De nieuwe ambassadeur geeft aan dat hij dagelijks ziet hoe belangrijk het is om op andere mensen te kunnen rekenen in moeilijke situaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram