zondag 16 januari 2022 13:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 januari 2022

Het aantal ziekenhuisopnames in het Curaçao Medical Center (CMC) is flink omhoog geschoten. Er werden vandaag zes coronapatiënten opgenomen.

Er liggen momenteel 28 patiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen er acht personen op de intensive care. Het CMC trok eerder vandaag opnieuw aan de bel. "Het ziekenhuis heeft het plafond van zijn capaciteit bereikt. Een nieuwe golf van coronabesmettingen kan het ziekenhuis niet aan", zei algemeen directeur Gilbert Martina op Z86. Toen stond het aantal ziekenhuisopnames op 22.

Naast het aantal coronapatiënten in het CMC, namen ook de besmettingen weer toe. In totaal werden er 3.252 tests afgenomen. 732 personen testten positief op het virus. Daarvan waren er 59 besmettingen afkomstig uit het buitenland. Twee positieve testen bleken achteraf niet te kloppen, dit is aangepast in de cijfers. 222 personen werden vandaag genezen verklaard, het totaal aantal besmettingen stijgt daarmee naar 4.757.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram