zondag 23 januari 2022 03:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 januari 2022

De avondklok op Curaçao geldt per 4 januari van 1.00 uur tot 4.30 uur. Daarnaast mogen er bij evenementen in de buitenlucht maximaal 75 bezoekers bijeenkomen. Dat heeft premier Gilmar 'Pik' Pisas (MFK) maandag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De besmettingen op het eiland lopen flink op, maar extra maatregelen vanuit de overheid lieten tot nu toe op zich wachten. De avondklok gold eerder van 3.00 uur tot 4.30 uur. "De vervroeging van de avondklok heeft geen voorkeur, maar het moet", kondigt Pisas aan. Vanaf 4 januari is de Toke di Keda om 1.00 uur van kracht. Horecagelegenheden moeten om middernacht sluiten. Truk'i pan mogen vanaf 18.00 uur open.

Bij laag risico evenementen die in een gesloten ruimte plaatsvinden mogen maximaal vijftig personen worden ontvangen. Voor evenementen in de buitenlucht geldt een maximum aantal van 75 bezoekers. "We moeten er naar streven dat zoveel mogelijk in de buitenlucht wordt georganiseerd", concludeert Pisas. In de horeca mag alleen aan tafel bediend worden en mogen er maximaal vier personen aan een tafel zitten.

Volgens de premier zijn er veel mensen die net doen alsof er geen pandemie gaande is. Hij benadrukt het belang van de basisregels zoals afstand houden en het dragen van een mondkapje. "We moeten ons verantwoordelijker gedragen en ons bewust worden van de ernst van de situatie", sluit Pisas af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram