zaterdag 15 januari 2022 10:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 januari 2022

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) introduceert het ‘Instant Payment System’. Dit houdt in dat lokale overboekingen naar banken direct worden verwerkt. Het nieuwe systeem stort het transactiebedrag direct op het juist vermelde rekeningnummer van de bank en herkent geen onjuiste nummers. Bij een verkeerd rekeningnummer, zullen de betalingen worden teruggezonden.

Banco di Caribe lanceert een campagne om aandacht te vragen voor het correct noteren van hun rekeningnummers. Rekeningnummers van Banco di Caribe bestaan uit acht aaneensluitende cijfers en hebben geen punten, komma’s, strepen, spaties of andere symbolen.

De bank geeft aan dat voor bedrijven die rekeninghouder zijn bij Banco di Caribe, het van essentieel belang is dat op alle officiële documenten en facturen het juiste rekeningnummer wordt vermeld. Dit is om te voorkomen dat transactiebedragen niet worden gestort op de betreffende rekening.

Banco di Caribe adviseert iedereen om hun lijst van begunstigden te controleren op het moment dat een individuele transactie wordt verricht en om na te gaan of facturen en andere officiële documenten van het juiste rekeningnummer zijn voorzien. Hierdoor wordt voorkomen dat een belangrijke transactie niet wordt verwerkt.

Beeld: Facebook Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram