zaterdag 22 januari 2022 12:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 januari 2022

Alexandra van Huffelen (D66) wordt de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering in het kabinet Rutte IV. Het staatssecretariaat van Koninkrijksrelaties zal in het volgende kabinet meer prioriteit krijgen en er zal een groter budget worden vrijgemaakt.

De D66’er bekleedde de afgelopen twee jaar de functie van staatssecretaris van Financiën. Ze hield zich voornamelijk bezig met de afhandeling van de toeslagenaffaire en de financiële compensatie voor de gedupeerden. Naast Koninkrijksrelaties zal Van Huffelen de komende vier jaar ook de digitale plannen van het kabinet Rutte IV coördineren.

In 2017 werd Raymond Knops (CDA) aangewezen als staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Binnenlandse Zaken. Knops benoemde tijdens zijn laatste begrotingsbehandeling voor Koninkrijksrelaties het belang van een goede samenwerking. “Werk samen, ‘huntu’ en respecteer elkaar, maar ga stap voor stap door om ongelijkheid en het onrecht te bestrijden en de zo bevochten autonomie echt inhoud te geven. Serve the people.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram