vrijdag 21 januari 2022 18:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
31 december 2021

Een groep motorrijders die stunten met hun motors (feveren) wil een terrein toegewezen krijgen voor het organiseren van fever-activiteiten. Dat heeft de groep gisteren met de politie gedeeld.

De motorrijders waren gisteren bij het politiebureau op Rio Canario naar aanleiding van een aanvaring tussen agenten in burger en een stuntende biker de dag daarvoor. De agenten klemden de motorrijder in.

De politie kan echter geen gehoor geven aan het verzoek van de motorrijders. In een persbericht zegt de politie dat het toewijzen van een terrein niet onder haar verantwoordelijkheid valt. Bovendien is het ook geen competentie van het politiekorps. Wel is de politie bereid om een adviserende rol in te nemen en te faciliteren. In dit geval heeft de politie de motorrijders verteld bij welke instantie ze moeten aankloppen.

Ook heeft de politie duidelijk gemaakt dat feveren op de openbare weg strafbaar is. De politie is bevoegd om op te treden als weggebruikers het verkeer in gevaar brengen of het verkeer ophouden. Daarnaast benadrukt de politie dat zij niet opzettelijk de confrontatie opzoekt met bepaalde groepen in de gemeenschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram