zaterdag 15 januari 2022 19:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
31 december 2021

Politiecommissaris Jules Ilario heeft tijdens zijn optredens bij onder andere Baoase de coronamaatregelen niet overtreden. Dat is uit het feitenonderzoek van de Landsrecherche gebleken. Het Openbaar Ministerie (OM) zal Ilario niet strafrechtelijk vervolgen. Ilario is inmiddels weer terug op de werkvloer. Minister van Justitie, Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK), heeft al enige tijd geleden de schorsing ingetrokken.

In de avond van 4 september jongstleden heeft Ilario met de muziekgroep Gino Coelho & Friends opgetreden in twee hotels. Videobeelden van deze optredens kwamen op social media wat voor ophef zorgde in de gemeenschap. Verschillende mensen vroegen zich af of hij zich wel aan de Covid-maatregelen had gehouden en of de hotels wel een vergunning hiervoor hadden. Ook trad er een internationale band op bij één van de hotels.

Op 10 september werd Ilario door Pisas geschorst en kreeg hij een toegangsontzegging. Gelet op de functie van Ilario binnen het Korps heeft de procureur-generaal van het OM een feitenonderzoek door de Landsrecherche gelast.

Uit het onderzoek is dus gebleken dat Ilario zich aan de regels hield. Ook is gebleken dat wanneer een hotel zelf een activiteit organiseert, er geen aanvullende of aparte vergunning is vereist voor optredens van lokale muziekgroepen, omdat ze beschikken over hotel- en horecavergunningen die dit mogelijk maken. Ten slotte is uit het onderzoek gebleken dat Ilario geen deel uitmaakte van de internationale band.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram