zaterdag 15 januari 2022 16:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
30 december 2021

De omikrontvariant van Covid-19 is dinsdag bij één kwart van de positieve testen geconstateerd op Bonaire. De afdeling Publieke Gezondheid (PG) stuurde zestig monsters van testen naar Aruba voor onderzoek. Bij zeventien gevallen gaat het om de omikronvariant.

Bij het gros van de mensen op Bonaire die met de nieuwe variant besmet zijn, gaat het volgens PG om personen die waarschijnlijk in het buitenland besmet zijn geraakt. “Maar de omikronvariant zal zich inmiddels ook onder de inwoners van Bonaire verspreiden”, stelt dokter Michael Mercuur in een verklaring. Er zijn een aantal inwoners besmet geraakt met de variant, terwijl zij niet kort geleden hebben gereisd.

De afgelopen dagen was er een daling te zien in het aantal besmettingen op het eiland. PG stelt dat de dalende cijfers waarschijnlijk komen doordat er maar weinig mensen zijn gaan testen. “Nu de kerstdagen achter de rug zijn, en veel mensen naar Bonaire zijn gekomen, verwachten we dat het aantal besmettingen de komende tijd weer zal stijgen.” Het Openbaar Lichaam Bonaire benadrukt dat het belangrijk is dat iedereen, gevaccineerd en ongevaccineerd, nu extra voorzichtig is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram