vrijdag 21 januari 2022 17:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
30 december 2021

De verzekeringsmaatschappij Ennia heeft de winnaars van de hartenwensen bekendgemaakt. Op zowel Curaçao als Aruba, Bonaire en Sint Maarten zal Ennia een wens ter waarde van 5.000 gulden in vervulling laten gaan.

Op alle eilanden konden mensen een wens insturen voor een ander. Alle binnengekomen wensen zijn anoniem via een waarderingssysteem door Ennia-medewerkers gescoord. De wens met de hoogste score per eiland wordt in vervulling gebracht. Een aantal kleine wensen is direct opgepakt. Zo nam een medewerker de wens voor sportschoenen voor een kind voor eigen rekening. 

De winnaar op Curaçao wenste een drumstel voor de zoon van haar collega. De alleenstaande moeder heeft onlangs een operatie ondergaan en woont met haar gehandicapte zoon bij haar vader in huis. “Muziek maakt haar zoon blij en daar wordt ze erg vrolijk van”, schrijft de winnares in haar hartenwens. Op Aruba werd een wens ingestuurd voor een vrouw met kanker die verschillende behandelingen moet ondergaan. Ennia zal het speciale transport betalen zodat zij naar haar afspraken kan blijven gaan. 

Kas di Kuido Bonaire kan dankzij haar wens weer enkele activiteiten organiseren voor de bewoners en hun familie en op Sint Maarten zal de badkamer van een vrouw worden aangepast, zij raakte deels verlamd door een hartaanval. Ook krijgt zij een rolstoel van de verzekeraar.

“Er zijn veel hartenwensen ingestuurd, maar je kan moeilijk spreken van een succes”, schrijft Ennia in een verklaring. “De honderden verhalen en wensen tonen vooral aan hoe moeilijk mensen het hebben en een hardvochtig bestaan leiden.” Naast een aantal vrolijke aanvragen kwamen eenzaamheid, verdriet om slechte gezondheid en tekort aan middelen vaak voor in de ingestuurde wensen. “Het is een noodkreet van mensen die geen uitweg weten.” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram