zaterdag 22 januari 2022 04:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
30 december 2021

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft alarm geslagen over een tekort aan personeel en het uitblijven van maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19. De coronabesmettingen nemen flink toe, maar de overheid grijpt vooralsnog niet in. Medisch directeur Ingemar Markies uit zijn zorgen over de situatie tegenover het Antilliaans Dagblad.

Markies verwacht dat het aantal ziekenhuisopnames binnen twee weken zal oplopen. Het CMC heeft daarom bij premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) aangeklopt. De capaciteit van de intensive care is al opgeschaald. Onder normale omstandigheden kan het CMC acht à negen IC-bedden bemannen en intensieve zorg leveren. Momenteel liggen er veertien personen op de IC, waarvan acht coronapatiënten.

“Het zijn steeds dezelfde mensen die zich weer moeten herpakken en wederom onder zeer moeilijke omstandigheden voor opvang moeten zorgen, terwijl vooraf genomen maatregelen vanuit de overheid de druk op de zorg hadden kunnen verlagen”, stelt de medisch directeur tegenover de ochtendkrant. Ook op de spoedeisende hulp kampt het CMC met een personeelstekort door de toenemende besmettingen. Als het aan Markies ligt komen er nog voor het nieuwe jaar strengere maatregelen. “Het gaat om een buitengewoon zorgelijke situatie die duidelijke maatregelen vereist.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram