zaterdag 15 januari 2022 06:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 december 2021

In het Bonaire National Marine Park houdt zich een zeldzame naaktslak op. De Aegires sublaevis is gedocumenteerd bij duiklocatie de Cliff. De naaktslak zou nergens anders in het Caribisch gebied gedocumenteerd zijn, schrijft DCNA in een persbericht.

Tijdens het onderzoek zijn er nog andere zeldzame naaktslakken ontdekt op Bonaire. Deze zijn gevonden door de lokale natuuronderzoeker Ellen Muller. Recente vondsten laten zien dat Bonaire een aantal zeldzame en onbeschreven soorten heeft. “De zeldzaamste is Trapania Bonellenae, een endemische naaktslak die deels naar het eiland is vernoemd en deels naar de plaatselijke bewoner die de slak heeft ontdekt. Aegires sublaevis, een soort die je zelden ergens ziet, werd onlangs gefotografeerd op Bonaire. De onbeschreven soorten slakken Spurilla, Cerberilla en Dorididae zijn gevonden in het ondiepe water van Bonaire, maar nergens anders. Er is ook een zeldzame kleurvorm van Elysia flava”, aldus onderzoeker Leslie Wilk.

De bevindingen zorgen voor nieuw inzicht in de koraalrifecosystemen van het eiland en de mogelijkheid voor nieuwe ontdekkingen van het zeeleven. “Als de ontwikkeling op Bonaire toeneemt, neemt ook de druk op het dynamische rifecosysteem toe, en zal het van cruciaal belang zijn dat natuurbehoud de toekomst van Bonaire leidt”, aldus DCNA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram