maandag 18 september 2023 07:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 december 2021

Zeven ongedocumenteerde Venezolanen zijn gisteren gevlucht uit de vreemdelingenbarakken op het terrein van Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). De politie heeft kort na de ontsnapping vijf ongedocumenteerden opgepakt. Twee waren tot gisteravond nog voortvluchtig.

Dit is de tweede uitbraak in amper zeven dagen tijd. De mannen vluchtten via het dak nadat ze met de bewaking hadden gevochten. Alle middelen werden ingezet om de gevluchte mannen in hechtenis te nemen. Zo werd de helikopter van de Kustwacht ingezet om vanuit de lucht de Venezolanen te spotten. De politie en het gevangenispersoneel doorzochten de mondi in de omgeving.

Vanwege de opschorting van de humanitaire vluchten naar Caracas zitten er 33 Venezolaanse migranten gevangen in de Vreemdelingenbarakken.

De Venezolanen worden naar eigen zeggen vastgehouden onder onmenselijke omstandigheden, vol met criminelen die ernstige misdaden hebben begaan. Ook hebben ze gezondheidsproblemen vanwege de onhygiënische situatie.

De Venezolaanse regering besloot de humanitaire vluchten die gepland stonden ​​voor 21 en 22 december op te schorten. Bijna 300 Venezolanen hebben door het besluit in Caracas niet kunnen terugkeren naar hun land van herkomst. Om de gestrande passagiers bij te staan, heeft het Venezolaanse consulaat de shelter op het terrein van de Isla-raffinaderij geactiveerd, maar deze kan slechts 80 personen tijdelijk huisvesten.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram